Yağmurda Kamp Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Malum kış yavaş yavaş yaklaşıyor. Özellikle mevsim geçişlerinin yaşandığı dönemlerde beklenmedik yağmurlara yakalanmak çok mümkün. Peki yağmurun yağması bizi kamp keyfinden alıkoyabilir mi? Tabiki cevap kocaman bir HAYIR. Aksine yamurlu havalarda kamp yapmak sandığınızdan daha keyifli olabilir. Çadıra vuran yağmur damlaların rahatlıcı sesi eşliğinde kamp yapmak hem çok keyifli hem de yeni bir deneyim olabilir sizin için. Tam da bu noktada yağmurlu havalarda kamp yaparken bazı önemli şeylere dikkat etmek kampta sizin konforunuzu iki katına çıkarabileceği gibi sizi birçok konuda mağdur olmaktan da kurtacaktır. Şimdi nelere dikkat etmemiz gerektiğine göz atalım.

1. Çadırın Suya Dayanıklılık Derecesi Çok Önemlidir
Yağmurda çadırın içinde olmak çok keyiflidir. Ancak bu keyif suya dayanıklı bir çadırınız yoksa işkenceye dönüşebilir. Bu nedenle yağmurlu bir havada kampa gidecekseniz öncelikle su geçirmeyeceğinizden emin olduğunuz bir çadır ile yol çıkmanız hayati önem taşımaktadır. Aksi halde gece başlayan bir yağmur sonrasında sabah sırılsıklam uyanabilirsiniz 🙂

2. Mümkünse Ekstra Bir Tente Edinin
Evet yağmurda çadırın içinde olmak keyiflidir. Ancak uzun süren yağmurlarda bu durum biraz sıkıcı olmaya başlayabilir. Eğer yanınızda eskta bir tenteniz varsa çadırın dışında da ıslanmadan vakit geçirebilirsiniz.

3. Çadırınızı Nereye Kurduğunuz Çok Önemli!
Nehir yatakları, çukur bölgeler, eğimli araziler ve su yolları özellike yağmurlu dönemlerde tehlike oluşturmaktadır. Çadırınızı kurarken sağanak bir yağış durumunda neler olabileceğini düşünerek uygun yerler bulmaya özen gösterin.

4. Su Geçirmez Çantalar/Kılıflar
Konumuz yağmur olduğu için bir diğer önemli konu su geçirmez çantalar oluyor. Drybag olarak adlandırılan çantalar veya benzer kılıfların yanınızda bulunması özellikle elektronik cihazlarınınız için (telefon, tablet, bilgisayar vb.) mükemmel bir koruma sağlayacaktır.

5. Yağmurluk ve Su Geçirmez Diğer Kıyafetler
Yağmurlu bir havada kampın bir diğer önemli unsuru yağmurluklardır. Bu nedenle yanınızda mutlaka en az 1 yağmurluk bulundurmanız gerekiyor. Bunun yanında su geçirmez kalın tabanlı ayakkabılar, pantolonlar gibi diğer kıyafetler de sizi yağmurlu bir kampta rahat ettirecektir.

6. Yağmurlu Havada Ateş Yakmak
Yağmur yağacağını düşündüğünüz bir kampta önceden odun toplamak ve bu odunları kuru tutmak çok önemlidir. Odunların üzerini poşet ile kapatarak kuru kalmalarının sağlayabilirsiniz. Yağmurlu havada toprak da ıslak olacağından ateş yakmak konusunda sabırlı olmanız gerekecektir.

7. Ateş Yakmayı Kolaylaştırın
Yanınıza ateş başlatıcılar, gazete kağıtları gibi malzemeler alarak ateş yakmayı daha kolay hale getirebilirsiniz. Unutmayın ateş yağmurlu bir havada sizi kuru ve sıcak tutacaktır.

8. Vücüdunuzu Sıcak Tutun
Eğer kampta ıslandıysanız en hızlı şekilde kurulanmaya ve ıslak kıyafetlerinizi değiştirmeye özen gösterin. O an üşüdüğünüzü hissetmeye bilirsiniz ancak hasta olma ihtimalinizçok yüksektir. Güzel bir kampın ortasında kimse hasta olmak istemeyecektir.

9. Vakit Geçirmek Önemli
Yağmurun uzun süre dinmediği durumlarda sıkılmamak için yanınıza iskambil kartları gibi küçük oyunlar oynayabileceğiniz şeyler almanız size güzel vakit geçirtecektir.

10. Yağmuru Kullanın
Eğer kaldığınız yerde içme suyu bulmak sıkıntılı ise yağmur suyunu elinizdeki malzemelere birikterek içme suyu olarak kullanabilirsiniz.

11. Yanınıza Atıştırmalıklar Alın
Yağmurda ateş yakıp yemek yakmak her zaman mümkün olmayacaktır. Bu nedenle yanınızda atıştırmalık yiyeceklerin olması önemlidir. Özellikle size enerji verecek küçük atıştırmalıklar sizi bir sonraki yemek saatine kadar idare edecektir 🙂

Kampciyiz.com