Çadır Temizliği ve Bakımı Nasıl Yapılır?

Çadırlarımız bizim doğadaki küçük evlerimizdir. Nasıl ki evlerimizde belirli zamanlarda temizlik yapıyoruz. Çadırların da belirli dönemlerde temizlenmesi ve bakımlarının yapılması gerekir. Çadırın düzenli olarak temizlenmesi hem çadırın kullanım ömrünü uzatacak hem de hijyen açısından size uygun bir yaşam alanı yaratacaktır. Bu nedenle yazımızda çadırların temizliği ve bakımı için neler yapılması gerektiğini anlatmaya çalıştık.

…::: 5 Adımda Çadır Temizliği ve Bakımı :::…

Temel Kural: Çadırlar ASLA çamaşır makinesinde yıkanmamalıdır! Çamaşır makinesinde yıkanan çadırlar başta su geçirmeme özelliği olmak üzere birçok özelliğini yitirecektir.

1. Adım: Kaba Pisliğin Temizlenmesi

Çadırların içinde veya dışında kalan yaprak,ot,çalı-çırpı gibi kaba pisliği temizlenmesi gerekmektedir. Bunun için çadırı geniş bir alana kurup elinizle temizleyebileceğiniz gibi yüksek bir yerden çadırı hafifçe çırparak da bu temizliği yapabilirsiniz.Arabalar için kullanılan küçük elektrikli süpürgeler de faydalı olacaktır.

2. Adım: Temiz Su İle İlk Yıkama

Çadırın kurun ve yere serin (hangisi size kolay geliyorsa) daha sonra tercihen basınçlı su fışkırtabilen su hortumu yardımıyla çadırın dış tentesini ve diğer kısımlarını bol su ile yıkayın. Bu işlem hem çadırınızdaki ilk tozu ve kiri alacaktır hem de bir sonraki aşama için çadırın yeterli derecede ıslanmasını sağlayacaktır.

3. Adım: Detaylı Yıkama

Çadırın temiz su ile ilk yıkaması bittikten sonra bir küvette veya geniş bir kapta çadırın dış ve iş tentesini ılık su ile ayrı ayrı yıkayın. Bu aşamada asla normal çamaşır deterjanı kullanmayın. Doğal el sabunları gibi kimyasal içermeyen temizleyiciler kullanmalısınız.

4. Adım: Durulama

Çadırınızı iyice duruladığınızdan emin olun. Sabun ve köpük kalıntılarının çadır aralarında kalması çadırda kullanılan malzemenin aşınmasına neden olabilmektedir. Bu nedenle bol su durulamak temizliğin önemli aşamalarındandır.

5. Adım: Kurumaya Bırakma

Durulama işlemi de bittikten sonra çadırı kurutmak için ekstra bir uğraş vermeyin. Güneş gören bir alanda çadırınızı kurun ve bırakın güneş en iyisini sizin için yapsın. Çadırınızı toplamadan önce tamamen kuruduğundan emin olunuz. Islan şekilde toplanan çadırlar zamanla aşınarak tüm özelliğini yitirebilir.

Bol kamplı günler!

Kampciyiz.com

 

  • blank