Kamp Çantası Nasıl Seçilir ve Hazırlanır? Bilmeniz Gerekenler

Kamp çantası, bir kampçının ihtiyacı olan malzemelerin başlıcasıdır. Esnek yapısı sayesinde birçok malzeme içine sığabilir, dış kısmındaki tokalar sayesinde de mat, çadır gibi birçok ekstra malzeme taşınabilir.

Gerek sağlığınız açısından gerekse doğada geçireceğiniz zamanın kalitesi açısından kamp çantasının seçimi ve kullanılımı hayati önem taşımaktadır. Bu nedenle kampa gitmeden önce kamp çantanızı doğru biçimde seçmeli ve hazırlamalısınız. Genel olarak kamp çantaları 40 litre’den başlayarak 110 litreye kadar çıkabilen geniş yelpazeye sahip çantalardır.

Kamp için gerekli ekipmanlar arasında kamp çantaları başlangıçta pahalı olsa da uzun süre kullanacağınızı ve sağlığınızı düşünerek kaliteli çantalar almanızı tavsiye ediyoruz. Kamp çantası almadan önce dikkat etmeniz gereken başlıca konuları sıralamaya çalıştık.

1) Kamp Çantasının Mutlaka Bel,Sırt ve Omuz Destekleri Olmalıdır!

Kamp çantasının bel, sırt ve omuz desteklerinin olması çok ciddi omurga, bel, sırt sorunlarından koruyacaktır. Bu destekler sayesinde çantanın ağırlığı eşit miktarda dağılacak ve yükün belli bir noktaya binmesi önlenecektir. Bazı çantalarda ek olarak CR taşıma sistemi ve 3D süspansiyon özelliği vardır. Bu özellikler hem sağlığınız açısından hem de çantanın kolay taşınması açısından çok faydalıdır. Bu özelliklere sahip çantaları incelemek için BURAYA TIKLAYINIZ.

2) Kamp Çantasının Kumaşı Dayanıklı Olmalıdır

Kamp çantası zorlu doğa koşullarına dayanabilecek özel kumaşlardan üretilmelidir. Doğada başınıza gelebilecek ufak tefek sorunlarda çantanız sizi yarı yolda bırakmamalı bu nedenle yırtılmalara ve suya dayanıklı kumaşlardan üretilmiş çantalar tercih edilmelidir.

3) Kamp Çantası Nefes Alabilmelidir

Kamp çantası tercihinde özellikle çantanın sırt kısmında nefes alan kumaş kullanılan çantalar tercih edilmelidir. Havanın sıcak olduğu günlerde uzun süreli kullanımda çantanın terleme yapması size çok zor anlar yaratabilir. Aynı zamanda sağlığınız için de tehdit oluşturabilmektedir.

4) Kamp Çantasın Dış Yüzeyini Kullanabilmelisiniz

Kamp çantalarının dışında çadır, mat, baton, uyku tulumu gibi malzemelerinizi yerleştirebileceğiniz bolca yer olmalı. Yaratıcılığınızı kullanıp çantanın dışını da özgürce kullanabilmelisiniz.

5) Kamp Çantası Hafif Olmalıdır

Çantanın içini ve dışını yeterince kullanacağınız için çantanın kendisi çok ağır olmamalıdır. Bunun için genel bir kural olmamakla birlikte 2 kg civarında bir çantanızın olması idealdir.

6) Kamp Çantasının Kendi Yağmurluğu Olmalı

Çantlar her ne kadar suya karşı dayanıklı da olsa uzun süreli bir yağmur veya bir sağanak durumda işinizi garantiye almalısınız. Profesyonel kamp çantalarının kendi yağmurluğu bulunmaktadır. İhtiyaç duyduğunuzda bu yağmurluğu çantaya takıp çantanızı kullanmaya devam edebilirsiniz.

Kamp Çantası Nasıl Hazırlanır?

blank